Dinnyés József és Kaiser László CD- és könyvbemutatója

kaiser_dinnyes

Dinnyés József: Énekelt versek a magyar irodalomban (CD, Aranyalmás Kiadó)
Kaiser László: Dinnyés József, a daltulajdonos – Életinterjú dokumentumokkal (Hungarovox Kiadó)
Dinnyés József daltulajdonossal Kaiser László író beszélget.

A legendás zeneszerzőt és énekest, a magyar költészet szerelemesét faggatja életének fő helyszíneiről és állomásairól a kortárs és barát Kaiser László a dokumentumokkal, Dinnyés-írásokkal és fényképekkel gazdagított kötetben.

“Beszélgettünk és beszélgettünk. Szabadon, csapongva, barátilag. Hosszú-hosszú évek óta ismerem Dinnyést, ez amolyan munkába forrt barátság. Az emberek nem csupán lakva, de közös munkában is alaposan megismerik egymást. Soha nem csalódtam benne. A találkozásokkor megkezdett beszélgetések szülték az ötletet: üljünk le nálam többször, alaposabban folytatni és összerakni a megkezdetteket. Legyen beszélgetéssorozat, aztán legyen könyv. Jóska arról szól, amiről akar, én meg kérdezek mint barát, kortárs és krónikás. Szeretettel, mert csak így lehet, csak így érdemes…”

Szeged Magyar Rádió Dinnyés József énekes.Fotó: Karnok Csaba
A magyar költészet népszerűsítése érdekében 45 éven át folytatott zeneszerzői és előadói munkásságáért Dinnyés József – a Magyar Művészetért Díjrendszer keretében – Ex Libris Díjban részesül. A Gubcsi Lajos által alapított díjat Mihály Árpád adja át az Ünnepi Könyvhét színpadán.

Dinnyés József dalai az önmagunkkal való találkozás lehetőségével kecsegtetnek, a derűvel megélt élet mindennapjait és ünnepeit húzzák közelebb a szemhatárunkhoz. Tőle megtudhatjuk, hogy a kultúra az egyetlen dolog, amelynek minél szaporább fogyasztása nem annak megszűnésével fenyeget, hanem éppenséggel gyarapítja magát a kultúrát. S természetesen gazdagítja magát a fogyasztót. (Fűzfa Balázs)

  • Helyszín: Dugonics tér
  • Időpont: 2013. június 7. (péntek) 18.00

Kapcsolódó információk:
Dinnyés József honlapja

Share
A bejegyzés kategóriája: Aranyalmás Kiadó, Dedikálás, Dinnyés József, Dugonics tér, Hungarovox Kiadó, Június 7. (péntek), Kaiser László, Könyvbemutató
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük