Mesebirodalom királyai Szegeden!

simon_reka_zsuzsanna_ahany_kiraly

Királyi portrék készítése ifjú művészeknek

Az Olvasó-és Játszóligetbe látogató iskolásokkal elkészítjük kedvenc királyaik és királynőik portréit. Az itt készült képekből csudálatos „szobrot” alkotunk, mely a Gyerekkönyvnapok díszeként három napon át várja a bámész népeket az Égigérő sátránál. Vendégünk lesz Simon Réka Zsuzsanna királyok krónikása, az Ahány király, annyi mese (Manó Könyvek) című mesekönyv szerzője.

A mesékből ismert királyok többsége bölcs és öreg uralkodó, aki biztos kézzel irányítja birodalmát. Simon Réka Zsuzsanna királyai egészen mások, mindegyiküknek van valamilyen furcsa szokása, hóbortja.
Hallottatok már például a hiphiphurrá királyról? Na és arról a királyról, aki mindent kékre festetett? Ugye, hogy nem! A kötetből megismerhetitek őket, sőt, azt is megtudhatjátok, hogy vajon talált-e megfelelő helyet rengeteg könyvének a könyvgyűjtő király, kivel csatázik az ellenség nélküli király,vagy kell-e spenótot ennie egy uralkodónak.
A tíz fordulatos, humoros mesét szeretettel ajánljuk az óvodás és kisiskolás korosztálynak. A kötetet Gyöngyösi Adrienn képei díszítik. (libri.hu)

  • Helyszín: Dugonics tér
  • Időpont: 2013. június 7. (péntek) 10.00

Kapcsolódó információk:
Manó Könyvek

Share
A bejegyzés kategóriája: Dugonics tér, Gyermekprogram, Június 7. (péntek), Manó Könyvek, Simon Réka Zsuzsanna
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük