Az Életjel-könyvek szerzői dedikálnak

ter_es_ido_1918_utan

A Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátránál dedikálnak az Életjel-könyvek szerzői.

Dévavári Zoltán: Tér és idő 1918 után

A kisebbségi kérdés, ebben az esetben a délvidéki magyarság történetének, múltjának a megértése, amely elválaszthatatlanul összefonódik az immáron többségivé lett szerbség históriájával, csak akkor lehetséges, ha figyelembe vesszük azt a tágabb közeget és periódust, amely az adott közösségtől függetlenül változott, viszont annak mindennapi életére, kisebbségmegőrző stratégiáira, céljaira és lehetőségeire jelentős, sorsdöntő hatást gyakorolt. (A kisebbségi politizálás lehetőségei)

madarnaptar


Gergely József
: Madárnaptár

A könyvbe válogatott cikkek eredetileg a Magyar Szóban, az 1993-ban megszűnt Szivárvány melléklet Madárnaptár rovatában jelentek meg. (Esszék a madárvilágról)

melyik_kosztolanyim
Hózsa Éva
: Melyik Kosztolányi(m)?

Hózsa Éva Melyik Kosztolányi(m)? című Kosztolányi-„monográfiája” az újdonság erejével hat a magyar irodalomtudományban és az irodalom „hálózatos” olvasásában egyaránt. Ez utóbbi folyamatban elmerülni élmény, amitől „jól érzi” magát az ember. („Görögpótló” irodalomtörténet)

  • Helyszín: Dugonics tér
  • Időpont: 2013. június 6. (csütörtök) 17.30
Share
Kategória: Dedikálás, Dévavári Zoltán, Dugonics tér, Életjel Kiadó, Gergely József, Hózsa Éva, Június 6. (csütörtök) | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük